„Нашата парламентарна група ще подкрепи Законопроекта за създаване на държавни

...
„Нашата парламентарна група ще подкрепи Законопроекта за създаване на държавни
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи създаването на държавни бензиностанции


„ Нашата парламентарна група ще поддържа Законопроекта за основаване на държавни бензиностанции. Държавният монопол е нещо извънредно, само че по-ужасно от него е частният монопол. С този закон страната би трябвало да ограничи монопола на няколко доста съществени структури в България. В същото време предлагането на този закон е една отрицателна оценка на работата на регулаторите – на Комисия за защита на конкуренцията и на КЗП “. Това сподели Петър Кънев, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на икономическата комисия в Народно събрание, от парламентарната естрада.

„ Това в действителност е и едно от нашите предизборни оферти от нашата икономическа платформа от 2015 година – основаване на верига държавни бензиностанции. Поздравявам вносителите на този законопроект, че употребяват нашето ноу-хау “, разяснява Кънев.

Той уточни, че сходни държавни петролни компании, с изключение на в Норвегия, има в Италия, в Австрия, в Унгария, в Гърция, с разнообразни степени на държавно присъединяване в тях. „ Да се разяснява, че страната няма място в този бизнес не е вярно “, счита депутатът от левицата.

Въпреки това Кънев изрази скептицизъм какво може да направи страната като регулатор със 100 бензиностанции, в случай че пазарът от дълго време е пренаситен с над 3200 бензиностанции. „ Големият триумф на този закон са данъчните хранилища “, сподели той.

Според Петър Кънев със основаването на тази обществена компания и на цялостен нов държавен бранш би трябвало да се откри някаква форма на присъединяване на опозицията, без значение кой е на власт. „ Опозицията би трябвало да има надзор върху държавните сдружения. В доста страни това го има – във Франция и Унгария по устав комисиите и подкомисиите по надзор на бюджета се дават на опозицията “, сподели още Кънев.

„ Изхождайки от това, че е нужна повече страна и по активността на военно-временни ресурси и запаса, от Българска социалистическа партия споделяме, че това е едно положително решение и стъпка към гарантиране на енергийната сигурност на страната, като детайл на цялата национална сигурност. " Това съобщи от трибуната на Народно събрание националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Таско Ерменков. Той разясни, че левицата има терзания по този закон, само че Българска социалистическа партия ще го поддържа поради философията на закона за повече страна. „ От Българска социалистическа партия постоянно сме считали, че повече страна е по-добре и актуалната конюнктура в света демонстрира, че това е процедура, която множеството страни употребяват. Доказано е, че страната би трябвало да поеме совите регулаторни и стопански функции”, приключи Таско Ерменков.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР