Нашата основна цел е борбата с корупцията. След две седмици

...
Нашата основна цел е борбата с корупцията. След две седмици
Коментари Харесай

Венеция Ангова: Крайно време е публичните средства да спрат да отиват в чекмеджета

Нашата съществена цел е битката с корупцията. След две седмици ще имаме опция да създадем избор сред остарялото и новото.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " претендентът за народен представител от " Продължаваме промяната " Венеция Ангова.

" За мен политиката не е самоцел. Аз виждам предопределение в тази си работа. Това предопределение е да канализираме обществените средства и те да не отиват в чекмеджета, а при хората. Влязох в политиката, тъй като си споделих - в този момент или в никакъв случай. Доходите на хората би трябвало да се усилят. Сега живеем в непрекъснати шокове, тъй като остарялата политика не е предвиждала буфери за закупуването на евтина сила, диверсификация на енергийните доставки. Предвиждаме и нарастване на минималната работна заплата. Това нарастване ще е обвързвано с формула. Щом стопанската система пораства, ще е пораства и минималната заплата и това няма да зависи от решението на държавното управление. Предвидили сме и да няма данъчни промени. Това ще даде една сигурност и опция за прогнозируемост на бизнеса ", разкри тя.

" За Политическа партия не е водещо сляпото следване на идеологии, а решаването на проблемите на хората. Ние сме по-скоро в центъра и търсим по какъв начин да обединим концепциите си с тези на Демократична България на Българска социалистическа партия. Коалиция с ГЕРБ е невъзможна. Няма по какъв начин да се коалираме с партия, която е знак на корупцията. Ние ще търсим коалиция единствено с партии, които са извели битката с корупцията на челно място. Имаме правила и няма да ги нарушим ", безапелационна бе Ангова.

" Не мога да разясня тематиката за актуализацията на бюджета от идващия парламент. Слушам представители на служебното държавно управление, които припомнят доста на държавните управления на ГЕРБ. При предходните ръководство се залагаха доста огромни дефицити, с цел да останат след това остатъци, които да се харчат непрозрачно в края на годината. Миналата година ние направихме нещо, което никой различен не беше правил. Ако в края на годината има остатък в бюджета, този остатък да се харчи с решение на Народното събрание, а не както беше до момента с постановления на Министерски съвет ", приключи Венеция Ангова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР