Нашата Нова година си я посрещнахме, тя си дойде шумно

...
Нашата Нова година си я посрещнахме, тя си дойде шумно
Коментари Харесай

2012 – забележителната година на Водния Дракон

Нашата Нова година си я посрещнахме, тя си пристигна шумно и радостно, както всяка година. Но китайската още малко ще я изчакаме – тя ще пристигна на 23 Януари 2012г. и ще продължи до 9 Февруари 2013г.

Самата година 2012 е задоволително натоварена от всевъзможни фаталистични пророчества и тълкуванията им, тя също по този начин се пада високосна, каквато е постоянно годината на Дракона в китайския астрологичен цикъл. А настойникът й я прави по-различна от всички други. Китайците считат дракона за свещено животно, най- могъщото и магичното в митологията им. Като знак от фън шуй той значи мощ, мъдрост, магнетизъм и необикновеност и сплотява четири, мечтани от всички хора, благополучия - благосъстояние, добродетел, естетика и господство.

Какво ни чака през тази година?

Драконът е изцяло непредсказуем и изменчив, само че носи правдивост и баланс. Тази година може да е тъкмо такава, каквато си я създадем. Ако не сме алчни – ще придобием благосъстояния. Ако сме толерантни – ще имаме контакти и ще се радваме на пълноценно другарство. Ако сме смели – ще имаме победи. Във всеки случай застой няма да има, динамичност и страсти ще насищат годината, трансформирайки я в най- значимата година за доста от тези, които са подготвени да прегърнат измененията в живота си.

Заекът ни даде малко отмора, опция за миговете на фамилен уют, мигове прекарани с децата, доста сватби се състояха, бебета се заченаха и родиха през тази година. Сега е време да се работи и да използваме насъбраната сила. Годината е мощна, късметлийска и ползотворна за работливите и целеустремените. Драконът е запалянко, кипи от сила и жар, не търпи закъснение и ненужно драматизиране, той се раздава до дъно в името на задачите си, на хората, които обича и на идеалите си. Много хора тази година ще открият призванието си, пътят пред тях ще се разчисти. Но всяка демонстрация на мързел или непризнателност към възможностите, които той предлага, ще докара до гневна реакция, драконът може и да бъде разрушителен с пламъка си.

Водният детайл обаче омекотява малко трагичните черти на дракона. Той ще изисква малко повече сдържаност и дипломация, което за една драконова година е същинско предизвикателство. Тези, които се стремят към мъдрост и умеят да премислят, само че не и да се двоумят, тези, които умеят да пестят и да изкарват парите си почтено, те ще се отрупат с благосъстояния – и финансови, и духовни. Артистичните, ексцентричните, буйните натури – това ще е тяхната година. Но не и без труд и всеотдайност – драконът няма да показа даровете си. Необмислените и лековерните действия ще бъдат наказвани. Драконът е сериозен и праволинеен. „ Мъдрост ” е ключът към щастието през тази година.

Родените в годината на Дракона се отличават блестящо от всички останали хора. Личността им е ярка и забележителна. Силни, волеви, интелигентни, родени водачи и престижи. Драконът в никакъв случай не остава на назад във времето, мнението му се чува и цени от близките. Отличават се с устойчивост, възторг, неизчерпаема сила и придирчивост към близките, само че най- доста към себе си. Те са жертвоготовни до личното си заличаване и безсилие и се раздават до дъно, въпреки в фамилния кръг мъчно да го демонстрират. Получават доста обич, внимание, само че имат проблем с демонстрирането им от своя страна, поривът към самостоятелност им пречи в най- околните им връзки. Техният най- огромен минус е стремежът към съвършенство и перфекционизмът им към всички и всичко. А в случай че не получават това, което считат, че заслужават – демонстрират драконовския си манталитет. Стават раздразнителни, сложни за връзка и избират да се затворят и избягат. Дребнавостта, скъперничеството, малодушието – те презират тези прояви, тъй като са почтени до болежка, великодушни до край и решителни по природа.

Ако чакате тъкмо тази година бебе, воден змей, имайте поради, че водата омекотява огнения манталитет на дракона. Придава му мъдрост и самообладание, по- задълбочено обсъждане и дарба да се слагат на непознато място, нещо немислимо за който и да е различен змей. Като цяло са здрави, само че изискват грижи и внимание, с цел да се изяви вярно характера им. За тяхно положително, а и за ваше, е да се въоръжите с самообладание и да проявявате спомагателна грижа, тъй като демонстрациите на мощ на характера не трябва да компенсират липса на грижовност и проявена към тях небрежност в детството им.

Макар да ни поучаваха още в средата на декември по какъв начин да посрещнем годината на Дракона, би трябвало да знаем, че тя стартира на 22 Януари, а не на 31 Декември. Ако желаете да уважите уместно този всесилен настойник, би трябвало да се подготвите както би трябвало. Идеалната украса през довечера биха били чаени свещи, плуващи в огромна купа вода – това съчетава и огнената драконова натура, и водния детайл. Черно е цветът на тазгодишния воден змей, в комбиниране със сребристо и синьо, най- добре. Бъдете ексцентрични, шумни и не се сдържайте, в случай че имате въодушевление. Музиката да е мощна, танцувайте на воля, тъй като драконът обича веселието и карнавала. Поканете доста посетители, моментът не е за събиране в стеснен фамилен кръг, а за гръмък ваучър, който да приветства идването на тази бурна и мощна година.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР