Нашата майка Куна Стайковска беше погребана служебно от община Хисаря,

...
Нашата майка Куна Стайковска беше погребана служебно от община Хисаря,
Коментари Харесай

Близките на починалата с COVID-19 в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

Нашата майка Куна Стайковска беше заровена служебно от община Хисаря, без никой да ни заяви. Питате ли ни по какъв начин се усещаме? Съпругът ми не можа да погребе татко си, а в този момент и майка си. Това сподели през сълзи пред 24plovdiv.bg Невяна Андонова, снаха на умрялата от ковид 69-годишна жена.

Според околните кметицата на Хисаря Пенка Ганева лъже, че те не са поискали да провеждат заравяне на майка си. " Можеха най-малко да наемат погребална организация и да обезпечат ковчега ", декларирала по-рано тя.

" Как да го създадем, като цялото ни семейство е под карантина, която изтича в четвъртък. Но най-учудващото е, че никой не ни даде никаква информация ", твърди Андонова. Тя споделя, че свекърва ѝ Куна е била призната в пловдивската болница " Каспела " на 1 април. Всеки ден околните ѝ звънели, с цел да питат по какъв начин е.

" Много мъчно се свързвахме с лекарите, защото майка беше в интензивното. Получавахме друга информация. Веднъж ни споделяха, че е била добре, съответна и в схващане. На 11 април телефонът подвигна доктор, който даже ми се скара: " Кой ви сподели, че е нормализирана ", изясни Невяна. Пред нея медикът декларирал, че пациентката е в тежко положение още от момента на приемането ѝ На идващия ден Куна е умряла.

" Обадиха ни се от болничното заведение в 15,50 часа, с цел да ни оповестят и прецизираха, че би трябвало да оправят документите. Няколко часа по-късно получихме оттова ни приканиха да отидем, с цел да разпишем, че не желаем аутопсия. А ние държахме ", добави снахата.

Едва на 13-и разбрали, че Куна е заровена служебно. " А искахме ние да си я изпратим. Но не ни позволиха да нарушим карантината. Търсихме подпомагане от кметството да я оставят в камера до приключване на карантината ни. Не успяхме да се свържем с Ганева. Обади се някаква секретарка ", добави Андонова.

По думите ѝ цялото семейство са добре. " Не сме имали признаци, а и никой не ни е изследвал ", твърди Андонова.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР