Нашата хилядолетна история ни учи, че България е била силна,

...
Нашата хилядолетна история ни учи, че България е била силна,
Коментари Харесай

Румен Радев посочи кога България е била силна

Нашата хилядолетна история ни учи, че България е била мощна , когато и армията ни е била мощна и в единение с народа ни дружно са преодолявали всевъзможни тествания. Това съобщи Румен Радев във Велико Търново, където взе участие в тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите от 145-и випуск " Васил Левски " на Националния боен университет (НВУ) " Васил Левски ".

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили беше посрещнат със строй от четири блока випускници на НВУ.

На тържествения обред президентът пожела на випускниците храброст, чест и неотстъпчивост по сложния командирски и житейски път. По думите на президента, приемането на пагоните е израз на отговорност, тъй като от през днешния ден завършващите Националния боен университет се посвещават на най-важната задача - сигурността и суверенитета на Родината, и то в изискванията на все по-трудно предсказуем и спорен свят, кондензиран с голям брой опасности и закани, прецизираха от пресслужбата на президента.

" За българския офицер, без значение от историческите времена и политическите превратности, постоянно е имало един най-висш блян - България , и най-голяма полезност - свободата и добруването на българския народ ", съобщи Румен Радев.

Президентът уточни, че вилнеещата към този момент година и половина покрай нашите граници война ясно потвърждава, че отстояването на националните и съюзни ползи ще бъде все по-сложна и по-отговорна задача, а значимостта на призванието на българския военнослужещ ще пораства непрестанно.

Държавният глава добави, че от випускниците ще се чака да се утвърждават като високоподготвени експерти , можещи командири и мъдри водачи. Вярвам, че ще се справите със дилемите да внедрявате на въоръжение новите бойни системи, които нашите сухопътни войски заслужават, ще повишавате съвместимостта с нашите съдружници и ще изграждате съвременни отбранителни качества за надеждна отбрана на Родината, съобщи Румен Радев.
 Пак нямало смисъл Румен Радев да демонстрира своя план за Конституция
Пак нямало смисъл Румен Радев да демонстрира своя план за Конституция

Александър Маринов: това „ враждебно болшинство “ нямало и да обърне внимание

Той изрази благодарност към преподавателите и управлението на НВУ за подготовка, която дават на курсантите посредством съчетаването на славни обичаи и съвременни форми и способи на образование.

Държавният глава Румен Радев връчи пагоните, дипломата и премия - сабя, на първенеца на випуска - лейтенант Богдан Кенаров от специализация " Разузнаване " . На церемонията 136 випускници получиха дипломите си, а първите си офицерски пагони получиха 113 курсанти и 13 кадети.

Преди тържествения обред президентът Румен Радев организира среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов, на която разискаха опциите за развиването на общината и провокациите пред локалната власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР