Нашата граница наистина може да се мине с участие на

...
Нашата граница наистина може да се мине с участие на
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Смешен плач за Шенген! Няма какво да се ежат президентът и кохортата му на Нидерландия

Нашата граница в действителност може да се мине с присъединяване на подкупни гранични служители на реда.

Но не това е най-важното, поради което Хърватия я отделиха от България за гласуването за Шенген.

Хърватия насочи пет обвинявания за корупция към някогашния си министър председател Иво Санадер, осъди го по две, готви се да го съди и по другите. Веднъж на 10 години, понижени на 8, един път на 4,5 и т. н. Два мандата министър председател, лидерска партия като ГЕРБ. Доказа, че е правова страна като го осъди.

Точно през 2010 година, когато арестуваха Санадер, Борисов даде първия обществено прочут мотив да бъде задържан - абсурдът с Мишо Бирата. Нарежда на началник на митница да приключи инспекция в алкохолен цех, който работи нощем с лишен лиценз. И чийто притежател е взел заем от 1,5 млн. от тогавашната жена на премиера. Длъжностно лице и т. н., до 15 години затвор по Наказателен кодекс. И да не изреждсам всички мотиви за съд на Борисов, по-тежки от тези, по които осъдиха Санадер.

И най-после същият този блесна като мафиот с пищов, пачки и кюлчета в чекмеджето, и компаньонки в резиденцията на премиера. И до момента в който нас ни будалкат с някаква Мата Хари, дето му внесла пачки и кюлчета за фотография, по света не са толкоз елементарни да схванат каква корумпирна власт е у нас. И по какъв начин я пазят не по-малко корумпираните медии.

Докато не го осъдят този, това ще е престижът на България, няма какво да се ежат президентът и кохортата му на Нидерландия.

 

Иван Бакалов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР