Нашата държава трябваше да бъде първата, признала независимостта на Косово,

...
Нашата държава трябваше да бъде първата, признала независимостта на Косово,
Коментари Харесай

Сръбският хелзинкски комитет: Белград трябваше да признае Прищина пръв

Нашата страна трябваше да бъде първата, признала независимостта на Косово, сподели ръководителят на Сръбския хелзинкски комитет Соня Бисерко, заяви белградското радио Б92.

Според ръководителката на локалния клон на интернационалната правозащитна органи нация, в случай че нейната страна е била признала оповестената на 17 февруари 2008 година държавност на някогашната си провинция, Белград би извлякъл политически дивиденти. "Такава постъпка би могла да бъде единствено от употребява за Република Сърбия. Щяхме да се обявим като фактор на стабилността на Балканския полуостров и Европа. С ината си във връзка с Косово ни се отдалечихме от Европа, на която принадлежим и тръгнахме към Русия ", е показала още тя. Изказването на Бисерко бе оповестено на фона на следващия епизод на напрежение сред Белград и Прищина.

Да напомним, преди дни елементи на косовската полиция със особено предопределение задържаха няколко души в популации с най-вече сърби Северно Косово. НАТО, под чийто надзор се намират силите за сигурност на най-младата страна в Югоизточна Европа, бе декларирала, че става дума за интервенцията против проведената престъпност.

Днес медии от Косово заяви, че шестима от задържани са били освободени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР