Нашата българска, историческа енергия не е в носталгията по отминало

...
Нашата българска, историческа енергия не е в носталгията по отминало
Коментари Харесай

Президентът: 3 март сбъдна мечтата на всички българи да живеят в свободна държава

Нашата българска, историческа сила не е в носталгията по отминало великолепие, а в осъзнаването на цената на свободата , в нашия дълг към мъчениците, които заплатиха цената й, в светлия блян за чистата и свята република. Това сподели президентът Румен Радев в тържественото си слово на площад " Народно заседание " във връзка на Националния празник на България .

 
 БГНЕС

Президентът означи, че на днешния ден преди 140 години се е сбъднала фантазията на всички българи да живеят в една свободна страна . " Този идеал живя единствено няколко месеца, погреба го Берлинският конгрес ", добави той.
 
" Споменът за пролетта на 1878 година ще остане непреходното българско ентусиазъм ", съобщи oще в словото си президентът Радев. И добави, че това е споменът за дързостта на младите хъшове, селяни и даскали , които след многогодишни битки през април 1876 година с цената на живота си са върнали българския въпрос в европейския дневен ред.
 
 БГНЕС

Президентът означи, че няма да бъде пропуснат споменът за " братския порив на съветското общество , който потвърди, че православните българи не са сами ", както и словата в манифеста на император Александър II , който афишира война на Османската империя.
 

 
 БГНЕС

 БГНЕС

" По бранните полета на Руско-турската освободителна война починаха доста воини от доста нации - руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, сърби и черногорци. За всички тях България е финален дом, тях ние почитаме като свои герои ", сподели президентът Радев.
 
Държавният глава съобщи още, че 140 години по-късно, ние би трябвало да помним нашата история , тъй като другите не не помнят тяхната.
 
 БГНЕС

 БГНЕС

На тържествената заря-проверка във връзка на Националния празник участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева , министър-председателят Бойко Борисов , вицепрезидентът Илияна Йотова , Българският патриарх Неофит и Московският и на цяла Русия патриарх Кирил , кметът на София Йорданка Фандъкова , министри, дипломати, народни представители.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР