Нашата армия е по-добра от израелската, заяви лидерът на ливанското

Нашата армия е по-добра от израелската, заяви лидерът на ливанското ...

Хизбулла към Израел: Армията ни е по-добра от армия ви.


Нашата армия е по-добра от израелската, заяви лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбулла" шейх Хасан Насралла, предаде АП.

Водачът на движението от бункер в Бейрут произнесе пламенна реч по повод на войната между Ливан и Израел (12 юли - 14 август 2006 г.), избухнала след като водената от него групировка отвлече трима военнослужещи от армията на еврейската държава. "Един израелски генерал преди време заяви, че нашата армия е втората по сила в Близкия изток след неговата. Това не е така. Нашата армия е по-добра от ЦАХАЛ (въоръжените сили на Израел)", заяви Насралла.

Годишнината от края на конфликта бе почетена и в еврейската държава. След кратка церемония вчера израелският премиер Бенямин Нетаняху представи отбранителната стратегия на страната си до 2035 г. "Ние ще започнем да увеличаваме бюджета на въоръжените сили. С всяка измината година ще вдигаме разходите с 0,2 процента от брутния вътрешен продукт (БВП)", посочи той. В момента военните разходи на еврейската държава са 6 на сто от БВП.

 

Източник: novini.bg