Нашата армия е по-добра от израелската, заяви лидерът на ливанското

...
Нашата армия е по-добра от израелската, заяви лидерът на ливанското
Коментари Харесай

Хизбулла към Израел: Армията ни е по-добра от армия ви

Нашата войска е по-добра от израелската, съобщи водачът на ливанското шиитско придвижване "Хизбулла " шейх Хасан Насралла, съобщи АП.

Водачът на придвижването от бункер в Бейрут произнесе пламенна тирада във връзка на войната сред Ливан и Израел (12 юли - 14 август 2006 г.), избухнала откакто водената от него формация отвлече трима военнослужещи от армията на еврейската страна. "Един израелски военачалник преди време съобщи, че нашата войска е втората по мощ в Близкия изток след неговата. Това не е по този начин. Нашата войска е по-добра от ЦАХАЛ (въоръжените сили на Израел) ", съобщи Насралла.

Годишнината от края на спора бе почетена и в еврейската страна. След къса гала през вчерашния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху показа отбранителната тактика на страната си до 2035 година "Ние ще стартираме да усилваме бюджета на въоръжените сили. С всяка измината година ще подвигаме разноските с 0,2 % от брутния вътрешен артикул (БВП) ", уточни той. В момента военните разноски на еврейската страна са 6 на 100 от Брутният вътрешен продукт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР