Нашата ангажираност е огромна. За първи път поставяме образованието в

...
Нашата ангажираност е огромна. За първи път поставяме образованието в
Коментари Харесай

Борисов се гордее, че образованието е основен ангажимент на кабинета

Нашата ангажираност е голяма . За първи път слагаме образованието в центъра на това, което държавното управление е поело като ангажимент. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов , който приветства участниците в съвещанието на Координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите за връщане на децата в учебно заведение.

 3000 отпаднали деца са върнати в учебно заведение
3000 отпаднали деца са върнати в учебно заведение

Според Томислав Дончев маргинализацията е огромен проблем

Борисов изрази своята убеденост, че това изпитание и взаимна работа на институциите е най-хубавото за страната в дълготраен проект.

" Над 700 млн. лева се вложиха в просветителна инфраструктура . Това са големи пари. Никога не са давали такива . С по 330 млн. сме поели ангажимент повече да даваме на година за учителите ", съобщи министър-председателят.

22 хиляди деца повече в клас, уточни Борисов и попита можете ли да си визиите по какъв начин наподобяват 22 хиляди необразовани деца?

" Истината е в това - учителят се помни цялостен живот. Каквото ни даде в първите години на образованието, това по-късно образува и всяка една човешка персона ", подсети Борисов.

 Екипи посещават децата, отпаднали от просветителната система
Екипи посещават децата, отпаднали от просветителната система

Очаква се и нов информативен артикул

" Поощрявайте хората, стойте зад тях. Няма по-добро дело от това, което вършим сега ", удовлетворен е министър-председателят.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев регистрира - свършихме доста работа, следва да свършим още повече. " Нашият главен проблем е да се борим с неграмотността. Неграмотността като вероятност ражда още неначетеност, ражда беднотия, ражда и вълнения ", съобщи Дончев. Предвид спецификата е належащо активизирането на целия държавен уред, уточни вицепремиера.

" Нашата основна задача не е просто да върнем децата в клас. Нашата основна задача е да ги задържим там ", настоя още Дончев.

По думите му към момента имаме много случаи на родители, които живеят в чужбина или по този начин наречената епизодична миграция - вървят -връщат се, това е един от най-големите ни проблеми.

Имаме огромен дял на децата от фамилии, които нямат отношение към образованието, които не усещат родителско, нормативно обвързване, бих споделил в доста случаи те не знаят, че би трябвало да обезпечат на децата си наложително образование в предучилщна и учебна възраст, изясни той.

 Дисциплиниращи санкции за грешката в класирането след 7 клас
Дисциплиниращи санкции за грешката в класирането след 7 клас

Министърът не се нае да планува точните санкции

Работата по механизма сподели, че когато институциите работят дружно има триумф . Бих споделил, че това са невиждани институционални старания. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той регистрира, че през годината са работили 1100 екипа с 11 хиляди учители , осъществени са над 200 хиляди обхода по места, близо 24 хиляди деца са включени в допълнение в просветителната система , малко над 2 хиляди са вторично отпаднали. " Нетният резултат е бих споделил даже неочакван за самите нас . Това не значи, че сме решили казуса, въпреки и забележителна крачка първата година, която направихме е дребна ", разяснява Вълчев.

Той засяга още, спекулациите от страна на опозицията за социално-икономически аргументи и желаните обществени помощи, каквито има за първи клас и за втори, трети и четвърти клас. " Механизмът сподели, че главните аргументи са културни. Нежаланието да се посещава учебно заведение, индиферентност, а в някои случаи искрено прекъсване от ходенето на учебно заведение ", разяснява още просветният министър.

Вътрешният министър Валентин Радев удостовери, че това е първият най-съществен приоритет на държавното управление. " Имаме още доста работа да свършим. Тези, които са извън да ги вкараме безусловно за ръчичка в учебните заведения и в предучилищната ", съобщи Радев.

 Младежите у нас
Младежите у нас " убиват " свободното си време в отмора, не и в самоусъвършенстване

Свободното време на младежите на Балканите е отредено главно на интернет

" Ние от Министерство на вътрешните работи сме доста стимулирани и се опитваме да създадем по този начин, че тези дечица да влязат там, а не по-късно да преследваме нарушители . Без значение от каква обществена група са. Работим с всички, където и когато е поискана помощ от Министерство на вътрешните работи. Това не е главната ни активност, само че е една от най-важните ", съобщи Радев и добави, че това е една от най-перспективните задания пред обществото сега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР