Нашата амбиция е да увеличим броя на земеделците, които ползват

...
Нашата амбиция е да увеличим броя на земеделците, които ползват
Коментари Харесай

Асоциация за растителна защита иска да покрие и малките земеделци

Нашата упоритост е да увеличим броя на земеделците, които употребяват системата за събиране на опаковки от артикули за растителна отбрана към по-малките земеделци и хоби-фермерите.

За това настоя пред news.bg ръководителят на Асоциация растителнозащитна промишленост България (АРИБ) Детелин Куцаров, откакто взе присъединяване в годишната конференция на тематика " За чисто земеделие и сигурна околна среда 2019 година ".

Куцаров регистрира, че при дребните фермери и земеделци към сегашния миг нямат положително покритие. Един от разновидностите, с който могат да подобрят този съставен елемент, е посредством диспути в окръжните градове, с цел да могат дребните производители да дойдат и да дават празните си опаковки.
 97% от опаковките от пестициди са събрани и модифицирани
97% от опаковките от пестициди са събрани и модифицирани

По този индикатор сме отличници в Европа, похвали се Десислава Танева

Той изясни, че още в самото начало за реализирането на системата за събиране и ръководство на опаковките от артикули за растителна отбрана имало един детайл на неустановеност какъв брой огромно щяло да бъде финансирането , дали щели да бъдат в положение да се финансират такава система и какъв вид система да бъде определена.

Куцаров уточни, че от страна на фирмите-членки на Асоциацията през цялото време имало позитивно виждане и предпочитание за включване, само че бил нужен интервал да се подбере най-хубавото решение за България.

Основните стъпки, с цел да могат опаковки от пестициди да бъдат рециклирани, както изясни шефът на АРИБ, е трикратното изплакване. Това се прави директно преди приготвянето на разтвора. Бутилката три пъти се цялостни, изплаква се и се чисти, с цел да бъде рециклирана. В противоположен случай може да има задоволително количества пестициди и крайният артикул съдържа повече от разрешеното пестициди , разясни Детелин Куцаров.

Той посочи, че пластмасата, която се получава от преработването на пестицидите, дава отговор на всички условия от наличие на пестициди. За това от АРИБ имат ясно избрани позиции, в които рециклираните артикули биха могли да бъдат употребявани, измежду които обличане на кабели за доставчиците на разнообразни телефонни услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР