Наша пенсионерка върти публичен дом в Брюксел. Паралелно с това

...
Наша пенсионерка върти публичен дом в Брюксел. Паралелно с това
Коментари Харесай

Наша пенсионерка върти публичен дом и трафик на бели робини в Брюксел

Наша пенсионерка върти обществен дом в Брюксел. Паралелно с това тя е и началник на незаконна група, занимавала се с трафик на дами от България за Западна Европа. Това е открито в резултат на огромна полицейска акция, завършила с голям брой арести.

Операцията в страната ни е осъществена на 18 юли на територията на Силистра. Целта е била обезвреждане на проведена незаконна група, занимавала се с трафик на хора за полова употреба. Акцията е извършена от чиновници на бранш "Трафик на хора " в ГДБОП и сътрудниците им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В дейностите са включени и служители на реда от ОДМВР-Силистра и РУ-Тутракан. Тя е по отношение на интернационална полицейска интервенция в осъществяване на молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното произвеждане против проведена незаконна група от български жители за осъществени от тях закононарушения, свързани с трафик на хора за полова употреба и пране на пари.

Установена е лидерката на групата – С.Й. На 76 години, както и петима нейни помагачи. Изяснено е, че повече от 15 години дамата е обитавала в Белгия и е стопанисвала обществен дом в Брюксел. В хода на извършените дейности у нас са осъществени претърсвания на 5 адреса на територията на Силистренска област. Оттам са конфискувани документи, включително и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лв., мобилни телефони, преносим компютър, канабис и други движимости и предмети, съотносими към предмета на следствие.

Установени и са разпитани двама очевидци и две жертви на незаконната скица. С разпореждане на прокуратурата мярката за задържане на С.Й. и нейната сътрудничка С.З. на 49 години е удължена до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава, следва Окръжната прокуратура в Силистра да внесе претенции в Силистренския областен съд за взимане на ограничения за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР