Наш сънародник се намира под карантина в близост до Шанхай

...
Наш сънародник се намира под карантина в близост до Шанхай
Коментари Харесай

Наш сънародник е под карантина в Китай

Наш съотечественик се намира под карантина наоколо до Шанхай след престой в провинция Хубей, откъдето потегли болестта с новия ковид. Велин Георгиев описа пред Би Ти Ви от първо лице за ограниченията против епидемията в Китай.

Велин живее от 13 години в Китай, където се занимава с импорт на български виновност. Прекарал е 4 дни в провинция Хубей, на 300 километра от град Ухан. Мъжът по-късно е пропътувал близо 1000 километра с автомобила си, с цел да се измъкне от огнището на болестта. В момента той е под карантина в дома си. Прибирането му е станало допустимо с помощта на съдействието на генералното ни консулство в Шанхай и българското посолство в Пекин. Нашите дипломати помогнали на Велин да се снабди с позволение за напредване, без което неговото прибиране е било невероятно.

По автомагистралите се движат единствено коли със специфичен режим, а останалите биват спирани на пунктове, които управляват входовете към аутобаните. За да му бъде публикуван документ за прибирането му у дома, Велин е трябвало да получи позволение от управляващите на провинцията, където се намира домът му. Такова му било обещано устно, само че единствено при изискване, че ще бъде подложен под карантина, на което сънародникът ни не възразил. Самият той признава, че е желал да бъде обособен, с цел да е сигурен, че не придвижва вируса и няма да заплаши фамилията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР