Наш екип е създал компютърна игра, спечелила статуетка в специална

...
Наш екип е създал компютърна игра, спечелила статуетка в специална
Коментари Харесай

Българска следа на наградите Грами

Наш екип е основал компютърна игра, спечелила статуетка в специфична категория

Компютърна игра, чието основаване се управлява от българския екип на компанията Ubisoft, завоюва първата в историята премия " Грами ". Призът се назовава " Най-добра музика за видео игри и други интерактивни медии, а съответният притежател е Стефани Иконому, осведоми.

Тя е създателят на музиката към Assassin's Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok.


Нейни съперници измежду номинираните бяха Остин Уинтъри (Aliens: Fireteam Elite), Ес Беър Макриъри (Call Of Duty®: Vanguard), Ричард Жак (Marvel's Guardians Of The Galaxy) и Кристъфър Тин (Old World).

" Благодаря за признанието и за това, че отдадохте дължимото на силата на музиката към компютърните игри ", сподели Иконому при приемането на премията в неделната вечер. Звукозаписната академия на Съединени американски щати сътвори категорията поради забележителното културно въздействие на този род, въпреки видео игри да са печелили " Грами " в други категории.

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök излезе на пазара през март 2022 година и неин водещ разработчик е Ubisoft Sofia. Това значи, че на процедура продуктът излиза от България.

Това е най-голямото до момента уголемение на известната игра Assassin's Creed, а софийското студио взе участие - само че не с водеща роля - при създаването на Assassin's Creed Valhalla, пусната в края на 2020 година

Иконому е композитор и цигуларка от Лос Анджелис, работила за кино и телевизионна музика за филми в жанровете драма и комедия, в това число за Netflix. Заедно с номинираният за " Златен Глобус " Хари Грегсън-Уилямс, тя композира мелодии за " Мулан " (на колоса " Дисни " ) и " Марсианецът " (номинираният за оскар филм на Ридли Скот).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР