Наш дълг е да помним делата на Кирков и да

...
Наш дълг е да помним делата на Кирков и да
Коментари Харесай

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не разрешаваме възбраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, сподели общинският консултант и ръководител на Районния съвет на Българска социалистическа партия във " Възраждане " Иван Таков

На днешния ден преди 100 години България се прости с един от най-достойните си синове - Георги Кирков-Майстора. Представители на БСП-София, общински съветници от групата на социалистите в СОС, районни ръководители и членове и симпатизанти на социалистическата партия и на делото на Георги Кирков се събраха пред паметника му на Женския пазар в София, с цел да отбележат годишнината. Сред присъстващите бяха членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия проф. Янаки Стоилов, Георги Пирински, Юрий Асланов, проф. Ваня Добрева, която е и заместник-председател на Градския съвет на БСП-София, доцент Лъчезар Костов, Ана Пиринска, общинските съветници Иван Таков и Николай Николов, Янко Янков, претендент на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Сердика ", заместник-председателят на БАС Евгений Белий, Любка Герасимова, ръководител на Политически клуб " Георги Кирков " и известният психолог Христо Монов.

" Личност като Георги Кирков е същинска горделивост за България и за нас, като продължители и пазители на неговите хрумвания, сподели в словото си Иван Таков, ръководител на Районния съвет на Българска социалистическа партия във " Възраждане ", който беше и хазаин на събитието. - Той посвещава живота и гениите си на левите хрумвания и на фантазията за по-справедлив, заслужен и обществено организиран живот на българина. Наш дълг е да помним делата му и да не разрешаваме възбраната и забравата да ги изличат от паметта на българите. Събития, като днешното, са доста значими, защото посредством тях можем да спрем покорния отвод от същинската ни история, от подмяната, от цензурата, от лъжите, от опита за заличаване на националната памет. Защото народ без памет няма бъдеще ".

Светът се намира в тежка морална рецесия. Безпардонният капитализъм ограбва полезностите, здравето, знанието, спокойствието и природата ни. Отнема ни свободата, означи в словото си заместник-председателят на Районния съвет на Българска социалистическа партия във " Възраждане " Ана Пиринска.

" Длъжници сме на Кирков и неговите завещания, тъй като в днешната уродлива капиталистическа реалност се оказваме неспособни да четем, да разпространяваме, да осмисляме и да подемем, както написа Кирков " великата неравна битка за оздравяването на нашето общество и за насочването му в естествения път на модерното обществено и политическо развиване, като оставаме постоянно правилни на себе си и на идеалите на обществената гражданска война ", сподели още Ана Пиринска. - Благодарение на своите качества, на непоколебимата си увереност в социалистическата идея и на моралното си предимство, Георги Кирков печели почитание и доверие. Дали и през днешния ден Българската социалистическа партия може да се гордее с сходни преимущества? Кирков надълбоко ненавижда ония, които вършат от Партията кариера и които преследват персонални сметки. Той е безмилостен към всички, които гледат на Партията като на хан и се бори с тези, които трансформират партийните организации в място за празнословие. Ето за какво единственият метод да опазим историческата си памет, както написа Борис Борисов в публикацията си " Ораторското изкуство на Георги Кирков ", без обаче да се превърнем в консерватори, в обърнати към предишното ретроградни политически дейци, е да се стремим да съчетаваме почитта и уважението към ярките фигури на социалистическото придвижване с модерното обществено и политическо развиване в името на човешкия напредък! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР