Населението на Земята ще нараства стремително, а продължителността на живота

...
Населението на Земята ще нараства стремително, а продължителността на живота
Коментари Харесай

Днес се очаква да се роди 8-милиардният жител на Земята

Населението на Земята ще нараства стремглаво, а продължителността на живота ще доближи рекордните 77,2 години до 2050 година Това оповестиха учени малко преди раждането на 8-милиардния гражданин на света. Ключовото събитие се чака да е през днешния ден, разгласи Организация на обединените нации.

Анализи демонстрират, че човечеството е към този момент три пъти повече от скромните 2,5 милиарда през 1950 година В същото време страните на Балканите са едни от най-бързо свиващите се народи отпред с българите. Данни за интервала 2022-2050 година сочат, че дружно със Сърбия и балтийските страни ние сме най-застрашени от изгубване. Очаква се да загубим над 22% от популацията си.

Индустриализацията е отговорна за внезапното повишаване на международното население, настояват специалисти. През 1700 година светът е дом на 700 млн. души. 100 години по-късно към този момент са били 950 млн. В началото на XX век са 1,6 милиарда – увеличавайки се съвсем двойно. 2000-ата година хората към този момент са 6 милиарда, а тази седмица – едвам 22 години по-късно, се отбелязва раждането на 8-милиардния човек.

Докато в едни страни броят на хората стремглаво понижава на фона на застаряващо население и ниска раждаемост, Китай и Индия не престават да се съревновават да бъдат най-многобройни в света. Очакванията са Индия да измести първенеца през идната 2023 г.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР