Населението на света ще продължава да расте и през следващите

...
Населението на света ще продължава да расте и през следващите
Коментари Харесай

За 33 години Земята ще се насели с още 2.2 млрд. души

Населението на света ще продължава да пораства и през идващите десетилетия. В рамките на 30-40 години то ще доближи близо 10 милиарда души. Според изчисленията на Организация на обединените нации през 2030 година хората на Земята ще бъдат 8.6 милиарда А още 20 години по-късно – 9.8 милиарда В момента Земята се населява от 7.6 милиарда души. Дори и след средата на сегашния век обаче популацията на планетата ни ще продължи да нараства. Така до 2100 година то ще доближи 11.2 милиарда души, съобщи Нова ТВ.

Интересен факт е, че в напълно близко бъдеще Китай няма да бъде страната с най-многобройно население. Още през 2024 година първото място ще заеме Индия. В малко по-далечно бъдеще още веднъж ще има разбърквания в челната тройка на страните с най-вече хора. Нигерия, в която има сериозен демографски растеж, ще стане третата по население страна на планетата, като по този начин ще измести Съединени американски щати от третото място. Това обаче ще се случи към 2050 година

С увеличението на популацията на Земята обаче ще пораства и застаряването. Броят на хората над 60 години се чака да се усили повече от 2 пъти до 2050 година В момента възрастното население е 962 млн. души, а след 33 години към този момент ще е 2.1 милиарда В края на века пък планетата ни ще бъде населявана от 3.1 милиарда души над 60-годишна възраст.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР