Населението на света ще нарасне до 9 милиарда души до

...
Населението на света ще нарасне до 9 милиарда души до
Коментари Харесай

Ще има ли сериозен глад на планетата след по-малко от 30 години?

Населението на света ще нарасне до 9 милиарда души до 2050 година и за изхранването на толкоз доста хора ще са нужни два пъти повече протеини. Tова споделя професорът от Института за просвета и технологии " Сколково " Лоран Генцбител, началник на лабораторията Digital Agro Lab, съобщи БГНЕС.

Недостигът на белтъчини е проблем на бъдещето, върху който работят учените. Те се пробват да култивират храна, богата на протеини от инсекти или посредством увеличение на продуктивността на растенията.
Глад под карантина: В Китай хората разменят таблет за купичка ориз (ВИДЕО)
Положението с продоволствието в китайския град Сиан е сериозно, сигнализират международни медии. 13-милионният град е подложен под карантина о...
Прочети повече
" До 2050 година човечеството ще би трябвало да удвои производството си на протеини. Според прогнозите до 2050 година броят на хората ще доближи 9 милиарда и за изхранването им ще са нужни повече протеини ", споделя Генцбител.

Ученият изяснява, че хората в Европа обичайно ядат пшеница и леща. Но в други райони, като Южна Азия или Африка, хората ядат най-вече ориз и нахут. Нахутът е главният източник на протеини в тези райони.

Организация на обединените нации: В света има сериозна продоволствена рецесия

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР