Населението на китайската столица Пекин е намаляло през 2017 г.

...
Населението на китайската столица Пекин е намаляло през 2017 г.
Коментари Харесай

За пръв път от 20 години населението на Пекин е намаляло

Населението на китайската столица Пекин е намаляло през 2017 година за пръв път от две десетилетия, демонстрират публични данни, представени от китайската организация Синхуа, съобщи Ройтерс.
Броят на непрекъснатите поданици на града предходната година е бил 21 707 000, с 21 000 по-малко от миналата, заяви Синхуа, базирайки се данни на локалните управляващи. Властите в Пекин се пробват да лимитират увеличението на популацията, с цел да се оправят с проблеми като тапите, дефицита не запаси и покачването на цените на недвижимите парцели.
Населението на Пекин се усили с две трети от 1998 година до в този момент, потреблението на сила набъбна повече от два пъти, а броят на колите скочи трикратно. Градът работи по консолидираното на стопанската система си със прилежащата провинция Хъбей и с град Тянцзин, с цел да се основат условия някои университети, ведомства и компании да се изнесат.
Въпреки че огромни градове като Пекин и Шанхай са си сложили за цел да управляват повишаването на популацията, Китай като цяло пробва да предприеме дейности за увеличение на раждаемостта, която се намали през 2017 година и се чака да спадне още повече през тази година.
Възрастните хора сега са 240 милиона, само че се чака до 2035 година те да станат 400 милиона, което ще заплаши здравната и пенсионната система на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР