Населението на Калифорния е 39,9 милиона души към 1 януари

...
Населението на Калифорния е 39,9 милиона души към 1 януари
Коментари Харесай

Калифорния се доближава до 40 милиона души население

Населението на Калифорния е 39,9 милиона души към 1 януари 2019 година Това демонстрират данните на американски демографски специалисти, оповестени през вчерашния ден, съобщи Асошиейтед прес.

Според данните прирастът е с близо 187 000 души, което е 0,47 % - най-ниският приръст от 1900 година

Най-големият град в щата е Лос Анджелис с малко над 4 милиона души население. Той е втори по население в страната след Ню Йорк с население от 8,3 милиона души.

Проучването демонстрира, че северният калифорнийски град Чико е прибавил още 19 000 души към популацията си, което е 20 % приръст. Така популацията на града става 112 000 души.

Причината за прираста е пожарът в прилежащия град Парадайз, изгубил 83 % от популацията си и принудил оживелите да се реалокират в Чико. Това обаче слага под напън комуналните услуги и усилва битовите боклуци. Има и скок с 24 % на автомобилните произшествия.

Пожарите в Калифорния предходната година унищожиха 14 600 къщи, само че единствено 400 калифорнийци са предпочели да изоставен щата.

Въпреки понижаване на темпото на приръст на популацията, Калифорния си остава най-населеният американски щат. Има упования, че популацията на щата ще доближи 50 милиона през 2055 година Но наклонността за по-ниска раждаемост ще значи, че Калифорния ще се причисли към Япония и европейските страни, в които има повече умряли, в сравнение с новородени.

Причините за това са, че в Калифорния понижава имиграцията от Мексико, където раждаемостта е по-висока, а идват повече хора от места като Китай, където раждаемостта е по-ниска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР