Населението на Германия е достигнало рекордно равнище от над 83

...
Населението на Германия е достигнало рекордно равнище от над 83
Коментари Харесай

Миграцията от Източна Европа увеличава рекордно населението на Германия

Населението на Германия е достигнало рекордно ниво от над 83 млн. души през предходната година, значително поради миграцията, по-голямата част от която е пристигнала от Източна Европа , демонстрират данните на Федералната статистическа работа, представени от " Ройтерс ".

Нетната миграция е спаднала до към 400 000 души от 416 000 през миналата година, прецизираха от немската статистика. Държавите от Европейския съюз остават главния източник на новопристигнали с чиста миграция от 202 000 души.
 Миграцията и околната среда – съществени проблеми за младите в Европейски Съюз
Миграцията и околната среда – съществени проблеми за младите в Европейски Съюз

Мнозинството от младежите в Европейски Съюз (55%) преглеждат отбраната на околната среда като опция

В рамките на тази група чистата миграция е била най-висока от Румъния (68 000 души), Хърватия (29 000), България (27 000 ) и Полша (20 000), демонстрират данните.

Рекордно високата претовареност и намаляващата безработица доведоха до стягане на пазара на труда в най-голямата стопанска система в Европа, като работодателите се затрудняват да намерят фрагменти за повече от 1 млн. позиции и проблеми, свързани с работата, лимитират общия стопански напредък.

Застаряването на популацията и ниската раждаемост значат, че работната мощ в Германия евентуално ще се свие през идващите десетилетия, тъй че мигрантите се считат за жизненоважни, с цел да оказват помощ на фирмите да намерят служащи , чиито пенсионни вноски подкрепят изплащането на пенсиите на възходящия брой пенсионери.

По-малко бежанци от разкъсвани от война страни идват в Германия. Нетната миграция от Сирия е намаляла на половина до 34 000 през 2018 година от 60 000 през миналата година. Нетната миграция от Африка е спаднала до 34 000 от 35 000 души.
 Миграцията от Европейски Съюз към Англия най-ниска от 2009-а
Миграцията от Европейски Съюз към Англия най-ниска от 2009-а

Докато миграция на жители отвън Европейски Съюз е най-високата от 2004 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР