Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете

...
Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете
Коментари Харесай

Населението на България вече е под 7 милиона, пресметна ООН

Населението на България към този момент е под седем милиона. Това регистрира калкулаторът на Организация на обединените нации, оповестява телевизия " България Он еър ".

От началото на годината до в този момент са умряли над 10 хиляди души, емигрирали са съвсем хиляда. Родените са съвсем седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е изгубила над пет хиляди души.

До 2000 година популацията на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то стартира да понижава.

И по този начин за последните 18 години броят на хората в нашата страна се намалява с един милион, с цел да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато съвсем доближава девет милиона души.

Най-малко е било популацията след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново броене, което открива, че популацията на България е три милиона.

31 хиляди българи, които са емигрирали през предходната година, само че по близо 60 хиляди наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за непознати страни през 90-те години.

През предходната обаче 25 хиляди души, които са живели дълготрайно в чужбина, са се завърнали у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР