Населението на България се е стопило с близо 80 хил.

...
Населението на България се е стопило с близо 80 хил.
Коментари Харесай

Населението на България се е стопило с близо 80 000 души за година

Населението на България се е стопило с близо 80 хиляди души за година. По данни от настоящата демографска статистика, популацията на страната в края на 2021 година е 6 838 937 души. В съпоставяне с миналата година популацията понижава със 77 611 души, или с 1.1%. Броят и структурите на популацията към края на всяка година се пресмятат на база данните от миналата година и данните за естественото и механичното придвижване на популацията през настоящата година. Това оповестиха от Националният статистически институт (НСИ).

През 2021 година се проведе 18-о броене на популацията и жилищния фонд в страната. По предварителна оценка от Преброяване 2021, предстоящият брой на популацията, пребиваващо непрекъснато на територията на страната към 7 септември 2021 година е 6 520 314 души. 

Разликата сред данните за броя и структурите на популацията от настоящата демографска статистика и преброяванията се дължи главно на нерегистрираната външна миграция през десетгодишния интервал сред преброяванията. 

Една от главните задания на преброяванията на популацията е да се откри действителният брой на лицата пребиваващи на територията на страната. Ето за какво в годините след преброяванията се вършат преизчисления на популацията въз основа на резултатите от извършеното броене и данните за естествения и механичния приръст, получени от настоящата демографска статистика за съответните години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР