Населението на България най-вероятно няма да бъде повече от сегашните

...
Населението на България най-вероятно няма да бъде повече от сегашните
Коментари Харесай

В края на века населението на България ще бъде 2 млн. души, прогнозира ООН

Населението на България най-вероятно няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на Организация на обединените нации, представена от в. " Сега ".
Но данните за ускорено по отношение на прогнозите на Евростат понижаване на популацията наподобява усилват вероятността да се сбъдне най-лошият сюжет. Според него през 2100 година в цяла България ще има 2.18 млн. души. Водещата прогноза на Организация на обединените нации въпреки всичко е малко по-оптимистична - съгласно междинния вид за демографско развиване българите ще намалеят с 1 млн. до 2038 - 5.977 млн. души. След още две десетилетия - към 2059 година, ще бъде преминат идващият алегоричен предел и ще се слезе на 4.969 млн. поданици. Малко по-бързо - към 2085 година, ще останат под 4 млн. души, а в края на века популацията няма да надвишава 3.6 млн.
Тези прогнози обаче да вземем за пример са в цялостен контрастност с прогнозите на Българска академия на науките по отчета за плана АЕЦ " Белене " (след 40 страница). Там има три прогнози за развиване на нещата, съгласно това дали имаме висок (до 6%), сдържан (3-4%) или невисок стопански напредък (2,5-3%). Според първия вид до 2040 година ще сме малко над 7,4 млн. души, при втория ще сме малко над 7,1 млн. души, а при третия - 6,8 млн. души. Българска академия на науките написа в изводите си, че в случай че Брутният вътрешен продукт стане към 65-70% от междинния в Европейски Съюз, " една дребна част от българските емигранти (до 20% при висок стопански растеж) биха се върнали ".
От Департамента на Организация на обединените нации по стопански и обществени въпроси са присъединили в прогнозата и вид за така наречен нулева миграция, т.е. в случай че броят на установяващите се в България е еднакъв на тези, които я напущат. В този сюжет в края на века ще има 4.242 млн. поданици на страната . Спрямо водещия сюжет това единствено ще отсрочи с няколко години прекосяването на милионните прагове. Прогнозата за всички останали съседи на България е популацията им да понижава.
Всичко това ще се случва в подтекста на увеличение на човечеството до съвсем 11 милиарда души в края на този век. Темпото на напредък се забавя и жителите са по-възрастни от нормалното. И въпреки всичко сегашните 7.7 милиарда души ще станат 9.7 милиарда в средата на века. Африка ще бъде безспорният водач по раждаемост десетилетия наред, а Индия релативно скоро може да надмине по население Китай като №1 в света. Европа (вкл. Русия, само че и Турция, която е включена в Западна Африка) непрестанно ще понижава - от 747.636 млн. през 2020 година на 710.486 млн. в средата на века и 629.562 млн. в края му съгласно водещия вид.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР