Население като на цял един голям български областен град от

...
Население като на цял един голям български областен град от
Коментари Харесай

Експерт: За да си смени ЕГН-то, Мартин Божанов е искал да скрие нещо

Население като на цялостен един огромен български регионален град от рода на Пазарджик е със заменени ЕГН-та.

" Процедурата е налична. Няма насрещна страна, която може да оспори по някакъв метод настояването за промяна на ЕГН. Трябват двама очевидци, няма фактическа и правна трудност. Процедурите са две - едната е административна, когато има разминаване сред акта за раждане и ЕГН-то - това се поправя по административен ред, а по правосъден ред - когато има неточност в дата, година на раждане или в пола на лицето, маркиран в акта за раждане. Законодателят ще би трябвало да поправя процедурата и да наложи надзор. Може да влезе в границите на общия надзор на прокуратурата ", коментира бившият ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова в студиото на  " България заран ".

Мартин Божанов - Нотариуса, който беше убит в София, сменя ЕГН-то си и твърди, че не е роден на 21-во число, а на 20-о.

" Това се потвърждава с двама очевидци. С изключение на бащиното име, можем да сменим персоналното лично, семейството и ЕГН-то. Има нещо, което е желал да скрие ", съобщи Маркова в ефира на Bulgaria ON AIR.

EГН-то стартира с година на раждане, месец и ден от месеца. Деветата цифра значи пола на лицето, другите са координиращи. От 2000 година нататък месецът се записва, като се прибави цифрата 40 към него.

" Всичко, което е обвързвано с криминогенния фактор, би могло да бъде скрито със промяна на ЕГН и имена ", сподели Маркова. 

По думите ѝ задачата на Временната комисия по случая с Божанов е да събере доказателства и да направи професионален разбор, вследствие на който да създаде законодателни промени.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР