Насекомите намаляват по цял свят, като 40 процента от видовете

...
Насекомите намаляват по цял свят, като 40 процента от видовете
Коментари Харесай

Насекомите намаляват застрашително

Насекомите понижават по целия свят, като 40 % от типовете са застрашени от избиване до няколко десетилетия, заяви Би Би Си.

 
Пестицидите , замърсяването и измененията в климата са главните причина цели типове инсекти да изчезват " стряскащо " бързо, сподели научно проучване.
Huge global extinction risk for insects could be worse than we thought
— New Scientist (@newscientist)

Пеперудите са измежду най-застрашените. Пчелите , мравките и бръмбарите изчезват осем пъти по-бързо от бозайниците, птиците и влечугите.

Някои типове обаче, като мухите и хлебарките , стават по-многобройни.

 
Намаляването на насекомите ще има " пагубно " влияние върху екосистемите. Насекомите са доста потребни за доста други типове, в това число и хората. Те са храна за птици, прилепи и дребни бозайници. Опрашват към 75 % от селскостопанските насаждения, обогатяват почвата, управляват вредителите.
We could be waving goodbye to bugs as scientists warn insects are heading towards extinction.
— BBC World Service (@bbcworldservice) Много предходни проучвания демонстрираха, че обособени типове, да вземем за пример пчелите, понижават стряскащо , изключително в развитите стопански системи. Новият разбор обаче е по-всеобхватен. Учените от университетите на Сидни и Куинсланд са прегледали 73 съществуващи труда от целия свят, оповестени от 13 години.

 
Основните аргументи за фрапантното понижаване и изгубването на насекомите са загубата на хабитат поради земеделие , урбанизация и обезлесяване ; замърсяването ; биологически фактори като инвазивни типове и заболявания ; измененията в климата .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР