Насекоми ще променят ДНК кода на растенията Още по темата

...
Насекоми ще променят ДНК кода на растенията Още по темата
Коментари Харесай

Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Насекоми ще трансформират ДНК кода на растенията

Още по тематиката
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Мрежа лови галактически отпадъци; Да избиваш комари с генно инженерство; По-чисто произвеждане на стомана
28 сеп 2018
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

" Отпечатай " ми зеленчук; Подводен дрон ще пази Големия бариерен риф; Най-високият безмоторен полет
7 сеп 2018

Щатската изследователска организация DARPA, която е поделение на американската войска, е почнала работа по план, чиято задача е да създаде нов способ за смяна на генетичния код на растителните култури. Революционното при новия способ е, че модифицирането на генома ще става чрез вируси, пренасяни от инсекти.

Идеята на програмата, наречена Insect Allies, е да се сътвори технология, с която бързо да може да се редактира ДНК информацията на към този момент поникналите посеви. По този метод те ще могат да стават по-устойчиви на неподходящи условия като внезапна смяна на времето, заболявания, вредители и така нататък Основното терзание на откривателите в областта на генното инженерство обаче е, че сходна технология, създадена тъкмо от отбранителната организация DARPA, е по-вероятно да бъде употребена за деструктивни цели.



Независимо от опасенията на цивилните учени планът Insect Allies към този момент е получил финансиране в размер на 47 млн. $ за идващите четири години. Четири проучвателен екипа на DARPA към този момент интензивно опитват в областта на " биохакващите " инсекти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР