Насърчаването на дейността на новостартиращите компании в сферата на високите

...
Насърчаването на дейността на новостартиращите компании в сферата на високите
Коментари Харесай

Радев: Високите технологии са инвестицията в бъдещето на икономиката ни

Насърчаването на активността на новостартиращите компании в областта на високите технологии е инвестиция в бъдещето на българската стопанска система. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с Българската стартъп асоциация (BESCO), в която участваха и представители на компании в областта на осведомителните и информационните технологии, киберсигурността, биотехнологиите, галактическите технологии и други.

Информационните и информационните технологии са освен част от стопанската система с висока добавена стойност, само че и подкрепят основаването на качествено нов модел за публично развиване, акцентира Румен Радев. По думите му усилването на връзките сред институциите, бизнеса, бранша на образованието и новостартиращите български високотехнологични компании, основава вероятности на първо място за младите българи да останат и търсят своята професионална реализация у нас.

„ Има доста страни, които не разполагат със обилни естествени запаси, само че разчитат на качествено обучение и развиване на човешкия фактор и са измежду най-развитите през днешния ден общества “, уточни президентът. Румен Радев добави, че президентската институция ще ускори разговора си с новостартиращите компании в региона на високите технологии, а техни представители ще бъдат включвани във водените от него делегации в чужбина.

От Българската стартъп асоциация срещнаха президента с резултатите от активността на своите компании, някои от които към този момент имат осъществени сполучливи планове в България или чужбина в региона на киберсигурността, образованието и галактическите технологии. На срещата бяха разисквани и тематики, свързани с възстановяване на разговора на дребните компании с институциите, както и за приобщаване на техните към този момент потвърдени разработки и в областта на сигурността и защитата в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР