Насърчаване ползването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за

...
Насърчаване ползването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за
Коментари Харесай

Чрез Програма в Асеновград насърчават ползването на възобновяеми енергийни източници

Насърчаване използването на сила от възобновими източници и биогорива за повишение енергийната успеваемост, цели община Асеновград посредством Краткосрочна общинска стратегия за интервала 2020 година - 2023 година Тези ограничения общинското управление счита да реализира, като насърчи използването на сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ) в обществения и частния бранш.
Според програмата, ще се подтиква бизнес бранша за прилагане на ВЕИ и привличане на локални и задгранични вложения. Ще се употребяват такава сила и при осветяване на улици, площади, паркове, градини и други парцели общинска благосъстоятелност. Планира се повишение квалификацията на общинските чиновници, за осъществяване на планове, свързани с въвеждането и използването на ВЕИ. Предвижда се и увеличение равнището на осведоменост измежду заинтригуваните страни в частния и обществения бранш, както и измежду жителите, по отношение на ВЕИ.
Към момента главен източник на електрическа енергия за община Асеновград е общата електроенергийна система на страната. Съществуващата енергийна мрежа 20 kV е в положително положение и изцяло задоволява потребностите на популацията и индустрията от електрическа сила, се споделя в отчет на общинското управление на града, като се прецизира, че мрежата с ниско напрежение също е в положително техническо положение. От обяснението излиза наяве, че в част от обитаемоте места в община Асеновград електропреносните мрежи са физически и морално остарели.
Като съществени спънки за осъществяване на ВЕИ планове в община Асеновград се регистрират високата цена на вложенията в бранша, ниски цени на изкупуване на електрическата сила, създадена от ВЕИ, липса на задоволително знания за използвани ВЕИ технологии и други. Обобщените заключения в програмата сочат, че асеновградска община има огромен капацитет за прилагане на слънчевата сила и тази, от биомаса, като съществени възобновими източници за облекчаване на енергийните потребности. В тази връзка, до 2023 година общинската администрация в града възнамерява да извърши редица действия за въвеждане на ВЕИ.
Такива са реорганизация на съществуващи отоплителни съоръжения в общински здания и създаване на нови с прилагане на сила от ВЕИ, внедряване на ВЕИ в културни обекти, въвеждане на енергийно дейно улично осветяване, въвеждане на ВЕИ в частни жилищни здания на територията на община Асеновград, инсталиране на ВЕИ съоръжения, фотоволтаични и слънчеви системи в индустриални предприятия, хранилища и търговски здания. И още - създаване на съоръжения за комбинирани произвеждане на топлинна и електрическа сила от биомаса, основаване на осведомителна система в община Асеновград, включваща данни за отчитане осъществяването на Краткосрочната общинска стратегия за поощряване използването на възобновими източници и биогорива за 2020 година - 2023 година и други действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР