НАСА заяви, че ще се опита да изстреля своята мегаракета

...
НАСА заяви, че ще се опита да изстреля своята мегаракета
Коментари Харесай

НАСА предвижда опит за изстрелване на ракета до Луната през ноември

НАСА съобщи, че ще се опита да изстреля своята мегаракета до Луната през ноември, без да се ангажира с точна дата за дълго отлаганата задача " Артемида 1 ", съобщи БГНЕС.

Американската галактическа организация беше принудена да отсрочи последния си опит за изстрелване заради мощния вихър Йън. Той връхлетя Флорида тази седмица, което принуди НАСА да приготви идващото си изстрелване за интервала сред 12 и 27 ноември.

" През идващите дни ", се споделя в обява в блога на НАСА, екипът ще оцени изискванията и нужната работа и " ще дефинира съответна дата за идващия опит за изстрелване ".

Ракетата SLS, най-мощната, конструирана в миналото от НАСА, трябваше да бъде върната в хангара за предпазване в галактическия център " Кенеди " във вторник, с цел да бъде защитена от приближаването на урагана Ян.

Бурята опустоши елементи от Флорида, само че самата ракета не претърпя вреди, оповестиха от НАСА.

Усилията за обмисляне на изстрелването през ноември ще дадат " време на чиновниците в Кенеди да извърнат внимание на потребностите на фамилиите и домовете си след бурята " и при подготовката на идващия опит за задача.

Издигането на високата 98 метра (320 фута) ракета и превозването ѝ до стартовата площадка, преди да бъде конфигурирана за политане, също ще отнеме дни.

НАСА към този момент направи два опита за изстрелване на задачата " Артемида 1 " без екипаж - в края на август и началото на септември, само че и двата опита трябваше да бъдат прекъснати в последния миг заради механически проблеми.

В развой на създаване от повече от десетилетие, SLS в никакъв случай до момента не е летяла.

Петдесет години след последната задача на програмата " Аполо ", " Артемида " е новата водеща стратегия на НАСА.

Артемида 1 ще бъде употребена, с цел да се подсигурява, че капсулата Орион, в горната част на ракетата, е безвредна за превозване на екипаж до Луната в бъдеще.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР