НАСА завърши гигантската ракета, която ще отведе американските астронавти обратно

...
НАСА завърши гигантската ракета, която ще отведе американските астронавти обратно
Коментари Харесай

Новата ракета на НАСА до Луната е готова

НАСА приключи гигантската ракета, която ще води американските астронавти назад на Луната, разгласи ръководителят на галактическата организация в понеделник, обещавайки, че задачата ще се състои през 2024 година, макар спънките, довели до закъснения.
Издигаща се на 65 метра височина, еквивалент на 20-етажна постройка, Космическата система за изстрелване (SLS) е най-високата ракета, издигната в миналото, предава Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. 
Тя е и най-мощната, проектирана да доближи рекордна скорост, преди да се отдели от горния си стадий, капсулата на екипажа на „ Отрион “.
Но създаването й беше наранена от закъснения и надвишаване на разноските - първият й полет трябваше да бъде осъществен през ноември 2018 година, а цената й набъбна от 6,2 милиарда $ на 8 милиарда $, или с 29%, съгласно одиторски отчет от юни.
Изправяйки се оборудването за сглобяване в Ню Орлиънс, админът на НАСА Джим Брайдънстайн назова завършването на ракетата " доста значим ден " за галактическата организация ".
" Ние реализираме забележителен прогрес в тази задача " Артемида 3 “ с първата ни жена и идващия мъж до южния полюс на Луната през 2024 година "
Мисията " Артемида 1 " евентуално ще стартира до юни 2020 година, съгласно одитния отчет. Първият тест ще бъде без екипаж.
НАСА възнамерява да кацне на южния полюс на Луната, с цел да експлоатира водния й лед, открит през 2009 година, както за поддържане на живота, по този начин и да се разделят водород и О2 за потребление като ракетно гориво.
Агенцията преглежда завръщането на Луната като прогрес за бъдещата задача до Марс през 2030-та.
НАСА ще изразходва почти 34 милиарда $ за стратегиите SLS, Orion и Exploration Ground Systems през 2019 година, сума, планувана да нарасне до над 50 милиарда $ до 2024 година
Бъдещето на задачата се основава на непрекъсната политическа поддръжка както от Белия дом, по този начин и от Конгреса, който в последна сметка е и виновен за отпущането на бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР