НАСА ускорява плановете си да се върне на Луната и

...
НАСА ускорява плановете си да се върне на Луната и
Коментари Харесай

НАСА ускорява плановете си да кацне на Луната

НАСА форсира проектите си да се върне на Луната и този път американската галактическа организация твърди, че ще остане там.
Джим Бриденстин, админ на НАСА, съобщи, че Агенцията възнамерява да форсира проектите, които имат поддръжката на президента Доналд Тръмп, с цел да се върне на Луната, употребявайки частни компании.
"Важно е да се върнем на Луната допустимо най-бързо ", сподели Бриденстин и добави, че се надява астронавти да бъдат изпратени на естествения сателит на Земята до 2028 година, оповестява БГНЕС.
"Този път, когато отидем на Луната, ние в действителност ще останем. Няма да оставяме флагове и отпечатъци и по-късно да си идем вкъщи, с цел да не се постанова да се връщаме още веднъж след 50 години ", сподели той.
Последният човек, който стъпи на Луната, беше Юджийн Чернан през декември 1972 година по време на задачата на Аполо 17.
Преди американците още веднъж да стъпят на лунната повърхнина, НАСА счита да приземи там безпилотен уред до 2024 година и към този момент чака предложения за създаване на сондата от разрастващия се частен бранш.
Крайният период за подаване на предложения е 25 март, като първата селекция се чака през май.
НАСА възнамерява да построи и дребна галактическа станция, наречена "Портал ", в орбитата към Луната до 2026 година. Тя ще служи като пътна станция за пътувания до и от повърхността на спътника ни, само че няма да има непрекъснат екипаж като Международната галактическа станция (МКС), която се намира сега в околоземната орбита.
Както и при МКС, НАСА ще търси присъединяване на други страни, които биха могли да обезпечат част от нужното съоръжение, като да вземем за пример модули за станцията или транспортните средства, които ще разрешат кацане на повърхността.
В рамките на програмата, Агенцията счита да изпрати научно съоръжение и други софтуерни принадлежности на Луната през 2020 година или още даже преди края на тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР