НАСА стартира дейности по създаването на комическа сонда, която ще

...
НАСА стартира дейности по създаването на комическа сонда, която ще
Коментари Харесай

Ценен астероид ще направи всички ни милиардери

НАСА започва действия по основаването на комическа сонда, която ще изследва съдържащия баснословни благосъстояния метеорит Психея, написа в. " Мейл он Съндей ".

Предвидената дата на полета към богатия на благородни метали метеорит е август 2022 година.

Психея е оценен на 10 хиляди квадрилиона $. А един квадрилион е число с... 24 нули! Експерти преценят, че в случай че благосъстоянията на това небесно тяло бъдат усвоени на Земята, то всеки неин гражданин би се трансформирал в милиардер.

НАСА приключи проектирането и пристъпи към конструирането на галактическия уред, който ще започва благодарение на тежката ракета-носител " Фалкон хеви " на американската частна компания " Спейс Екс ".

Астероидът Психея, с изключение на с благородните си метали, е забавен обект за учените и заради друга причина. Те смятат, че галактическият обект на процедура съставлява ядро на ранна планета, изгубила външния си пласт. Мисията на НАСА ще събере данни за състава и топографията на металната канара, която може да бъде нагледна илюстрация и на нашето земно ядро.

Астероидът е с диаметър към 200 километра. Мисията на НАСА на стойност 117 милиона $, ще би трябвало да доближи до астероидния пояс, ситуиран сред Марс и газовия колос Юпитер.

Астероидът Психея 16 е открит през 1852 година и се допуска, че съставлява остатъци от протопланета, станала жертва на конфликт при оформянето на Слънчевата система. Мисията на НАСА е планувано да доближи до орбитата на небесното тяло през 2026 година, откъдето ще изследва обекта 21 месеца.

Според планетоложката Линди Елксинс-Тантън, в случай че единствено желязото от Психея бъде докарано на Земята, неговата стойност би била 10 000 квадрилиона $. Отделно цената на астeроида се повишава от редките и благородни метали в неговото ядро. Но не те са най-ценни за учените. Изстиналата вътрешност на небесното тяло може да се окаже нагледна илюстрация на ядрото при образуването на нашата лична планета, което не можем да изучим непосредствено.

Двеста километровото парче метал, съдържащо големи количества платина и злато, е ситуирано на разстояние 370 милиона километра от Земята.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР