НАСА се опитва да събуди марсохода "Опортюнити" и да го

...
НАСА се опитва да събуди марсохода "Опортюнити" и да го
Коментари Харесай

НАСА се опитва да събуди марсохода Опортюнити

НАСА се пробва да разсъни марсохода "Опортюнити " и да го накара да се свърже със Земята, преди да е почнала зимата на Червената планета, заяви в. "Индипендънт ".

"Опортюнити " замлъкна през юни, евентуално поради прашната стихия на Марс. Инженерите на НАСА се пробват от месеци да съживят роувъра. Сега те изпращат серия от нови команди с изключение на потребления от септември сигнал за пробуждане.

Инженерите се пробват да открият дали вътрешният часовник на роувъра се е развалил, или повода е в радио системата за контакт със Земята. Те желаят да влязат във връзка, до момента в който на Марс продължава сезонът на ветровете, изчистващи натрупалия се по слънчевите панели прахоляк. Скоро ще стартира марсианската зима и студът може да унищожи значими елементи на роувъра.

"За седем месеца сме създали повече от 600 опита до се свържем с "Опортюнити " - сподели Джон Калас от екипа за роувъра в лабораторията за реактивни мотори на НАСА. - Макар и роувърът да не се обажда и вероятността да го направи да понижава с всеки минал ден, планираме да продължим и да опитаме всяко разумно решение. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР