НАСА съобщи за приключването на мисията на космическата обсерватория Кеплер

...
НАСА съобщи за приключването на мисията на космическата обсерватория Кеплер
Коментари Харесай

НАСА съобщи за края на мисията на телескопа Кеплер

НАСА заяви за приключването на задачата на галактическата обсерватория " Кеплер " заради привършване на горивото й, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Телескопът функционираше в продължение на девет години. За това време галактическият уред откри над 2600 обекта отвън рамките на Слънчевата система. Щафетата бе поета от галактическия телескоп " Тес ", който беше изведен в орбита от НАСА през месец април 2018 година. Неговата задача, сходно на " Кеплер ", е да открива планети, сродни на Земята, намиращи се в зоната на обитаемост, благодарение на директна фотометрия.

" Кеплер " ще остане на своята орбита, която е безвредна за галактическите полети. Космическата обсерватория беше изстреляна през 2009 година и предназначението й беше откриването на екзопланети.

През 2013 година апаратът получи щета в системата за насочване, при което беше невероятно той да бъде арестуван в вярното направление. При все това инженерите съумяха да вкарат телескопа в безвреден режим и да го приспособят за осъществяването на избрани задания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР