НАСА съобщи, че ще отвори Международната космическа станция (МКС) за

...
НАСА съобщи, че ще отвори Международната космическа станция (МКС) за
Коментари Харесай

НАСА ще посреща туристи в МКС

НАСА заяви, че ще отвори Международната галактическа станция (МКС) за бизнес инициативи, в това число галактически туризъм, като престоят ще коства 35 000 щатски $ на нощ. Американската организация прави това, защото се стреми да се освободи финансово от орбиталната изследователска лаборатория.

" НАСА отваря Международната галактическа станция за търговски благоприятни условия и маркетинг. Това са благоприятни условия, които в никакъв случай преди не сме предоставяли ", съобщи основният финансов шеф на НАСА Джеф Деуит в Ню Йорк.

Годишно ще има до две задачи на частни астронавти, сподели Робин Гатенс, заместник-директор на МКС. Мисиите ще бъдат с престой до 30 дни. Само десетина частни астронавти могат да посещават МКС годишно, оповестиха от НАСА, представени от БГНЕС.

Тези пасажери ще бъдат превозени до орбитата извънредно от двете компании, които сега развиват транспортни средства за НАСА: Спейс Екс, с капсулата Crew Dragon и Боинг, която построява по този начин наречената Starliner.

Пътуването до МКС ще бъде най-скъпата част от приключението: към Щатски долар 58 милиона за двупосочен билет.

Това е междинната сума, който фирмите ще изискат от НАСА, с цел да вземат галактическите авантюристи до МКС. Но туристите ще заплащат и на НАСА за престоя си в космоса, за храна, вода и потребление на системата за поддържане на живота на орбита. „ Това ще бъде към 35 000 $ на нощ за космонавт ”, сподели Деуит.

Космическата станция не принадлежи на НАСА. Тя е издигната дружно с Русия през 1998 г.Други страни също вземат участие в задачата и изпращат астронавти, само че Съединени американски щати заплащат и управляват множеството от модулите, които съставляват станцията.

Новите галактически туристи няма да бъдат първите в МКС: американският предприемач Денис Тито имаше тази достойнството да бъде първия екскурзиант през 2001 година. Той заплати на Русия към 20 млн. $ за пътуването. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР