NASA съобщи, че двата минисателита MarCO, които бяха изведени в

...
NASA съобщи, че двата минисателита MarCO, които бяха изведени в
Коментари Харесай

Минисателитите MarCO, летящи към Марс, се свързаха със Земята

NASA заяви, че двата минисателита MarCO, които бяха изведени в космоса дружно с галактическата сонда Mars InSight, са в работоспособно положение и се свързаха със Земята.
Първото известие бе от MarCO-A, който се свърза със Земята на 5 май в 12:15 часа. Вторият, MarCO-B излъчи сигнал след към час и половина.

Минисателитите MarCO-A и MarCO-B бяха изведени в космоса дружно с основата задача InSight предходната събота. И двата спътника летят покрай галактическия уред InSight, само че нямат никакво отношение към тази задача. Тези устройства ще бъдат употребявани за инспекция работоспособността на някои напълно нови технологии. Това са технологии, даващи опция на напълно дребните галактически апарати да поддържат устойчива връзка със Земята от междупланетно разстояние.

Получаването на сигналите от MarCO е доста добър знак за NASA. И двата спътника разпънаха своите слънчеви панели и тяхното положение не зависи от вътрешните акумулаторни акумулатори. Техните акумулатори към този момент започнаха да се дозареждат от слънчевите панели.

Сателитите MarCO-A и MarCO-B предадоха известието „Polo“. Това е кодова дума на NASA, която в тази ситуация значи, че с минисателитите всичко е наред. И двата MarCO стабилизираха своето състояние в пространството, насочиха слънчевите панели и задействаха информационните системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР