НАСА разследва първото космическо престъпление, предава BBC, цитирано от македонското

...
НАСА разследва първото космическо престъпление, предава BBC, цитирано от македонското
Коментари Харесай

НАСА разследва първото космическо престъпление

НАСА проверява първото галактическо закононарушение, предава BBC, представено от македонското електронно издание „ МКД “

Става дума за американската астронавтка Ан Маклейн, която е упрекната, че е хакнала банковата сметка на някогашната си партньорка Самър Уордън от борда на Международната галактическа станция, написа "Фокус ".

Уордън заведе дело пред способената институция, откакто Маклейн се върна на Земята.

Маклейн сподели пред The New York Times посредством юрист, че просто е проверявала дали всичко е наред с домашния бюджет, т.е. дали има задоволително пари за сметките и за грижите за сина им, за който се грижат дружно.

Маклейн е признала, че е получила достъп до сметката на някогашната си партньорка, само че не е имала неприятни планове.

Маклейн и Уордън, която е офицер във Военновъздушни сили на Съединени американски щати, се ожениха през 2014 година, а Уордън през 2018 година подаде молба за бракоразвод.

Маклейн е приключила влиятелната Военна академия в Уест Пойнт и е била боен водач в Ирак. Като астронавт тя прекара шест месеца в Международната галактическа станция и трябваше да бъде част от анулиран първи напълно женски галактически

Правната рамка, съгласувана от притежателите на Международната галактическа станция, гласи, че законът на избрана страна се ползва за индивидите и собствеността в космоса.

По този метод, в случай че жител на Канада извърши закононарушение в космоса, той е зависещ на канадското законодателство. Европа съществува като една страна в тази рамка, само че всяка страна може да ползва личните си закони по отношение на европейското съоръжение и личен състав в космоса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР