НАСА разследва инцидент, който може да се окаже първото престъпление,

...
НАСА разследва инцидент, който може да се окаже първото престъпление,
Коментари Харесай

Разследват първо престъпление от Космоса: астронавтка хакна сметката на съпругата си

НАСА проверява случай, който може да се окаже първото закононарушение, осъществено в Космоса. Астронавтка проникнала нелегално в сметката на брачната половинка си, с която са в бракоразвод. Направила го от борда на Международната галактическа станция, предава БГНЕС, като цитира " Ню Йорк таймс ".

Американската астронавтка Ан Маклейн призна, че е проникнала в сметката на еднополовата си брачна половинка, с която са в развой на бракоразвод, само че не дефинира осъщественото като закононарушение, отбелязва в. „ Ню Йорк таймс ". Потърпевшата Съмър Уордън обаче е подала тъжба за несанкциониран достъп и кражба на персонални данни във Федералната комерсиална комисия и в инспектората на НАСА.

Маклейн се върна от полета през юни 2019 година

Адвокатът ѝ твърди, че тя желала единствено да се убеди, че всичко е наред със фамилния бюджет и парите ще стигнат за сметките и грижите за момчето, което фамилната двойка е осиновила.

Маклейн е водач. Уордън е офицер от разузнаването на военно-въздушните сили. Двете се женят през 2014 година, а пред 2018-а Уордън подава документи за бракоразвод.

Съгласно съглашение сред държавите-собственици на Международната галактическа станция - Съединени американски щати, Русия, Япония, Канада и Европейската галактическа организация - юрисдикцията върху индивида, намиращ се в Космоса, е личната му страна. Същото се отнася и за собствеността на борда. Така да вземем за пример в случай че канадец извърши закононарушение в Космоса, ще понесе наказване по канадското законодателство.

С развиването на галактическия туризъм въпросът за съществуването на строги правила за носене на наказателна отговорност става настоящ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР