НАСА публикува кадри от сблъсък и сливане на галактики, заснети

...
НАСА публикува кадри от сблъсък и сливане на галактики, заснети
Коментари Харесай

Телескопът „Хъбъл” засне сблъсък и сливане на галактики

Н АСА разгласява фрагменти от конфликт и обединение на галактики, снимани от телескопа „ Хъбъл ” , заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Апаратът демонстрира компактна синя вселена, наречена ESO185-IG013, която наподобява като част от конфликт на галактики поради съществуването в нея на млади и по-стари звездни купове. Сините компактни галактики (BGC) са близки до нашата вселена с интензивно образуване на звезди.

От американската галактическа организация разясниха, че при наблюдаване на ESO 185-IG013 с ултравиолетови и инфрачервени талази са видяни елементи от две разнообразни галактики.
 ESO185-IG013
Голям брой от звездните купове са едвам на 3,5 милиона години – релативно казано пеленачета спрямо възрастта на Вселената, разясниха от НАСА.

Многобройните млади звездни купове сочат, че ESO 185-IG013 е зародила след скорошен конфликт и последвало обединение на галактики , прецизираха от американската галактическа организация.

Друго доказателство за тази версия е структурата на галактиката, която евентуално е зародила от мощни взаимоотношения на газ и прахуляк при конфликта. Сливането е осигурило на системата много сила за образуване на звезди - развой, който продължава и в този момент, показаха от НАСА. Според специалистите на организацията звездите в галактическата система са с обща маса от повече от седем милиарда слънца и се намират на 260 милиона светлинни години от Млечния път.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР