НАСА представи новите скафандри за бъдеща мисия до Луната, предвидена

...
НАСА представи новите скафандри за бъдеща мисия до Луната, предвидена
Коментари Харесай

Астронавтите на НАСА ще пътуват в нови скафандри до Луната

НАСА показа новите скафандри за бъдеща задача до Луната, планувана за 2024 година в границите на програмата " Артемис ". Показаните прототипи са по-гъвкави и разрешават вървене, вместо напредване с подскоци, само че работата по усъвършенстването им продължава. През март администрацията на президента Доналд Тръмп разпореди на НАСА завръщане на хора на Луната като основа за възможни полети до Марс.

``
реклама

Двама инженери на НАСА позираха с новите костюми. Единият е за работа на лунната повърхнина и е с повсеместен размер. По-лекият е за самото пътешестване до нашия сателит и назад с кораба Орион. От времето на Аполо скафандрите за терен са дребни галактически кораби, които обезпечават О2, рециклират въздуха, контролират вътрешната температура и отстраняват радиацията.

От години НАСА работи върху усъвършенствания, най-много за премахването на въглеродния двуокис. С новите костюми астронавтите могат да подвигат ръце- нещо невероятно при скафандрите от Аполо. Могат и да се навеждат и клякат, както показва инженер Кристин Дейвис.

Джим Брайдънстайн - админ на НАСА: Сега тя ще покаже по какъв начин подвига камък, в случай че може да се оправи, да може...трудно е... само че готово...
Осъвременяването на дрешника на НАСА от дълго време е на дневен ред. През март две астронавтки трябваше да осъществят първата напълно дамска галактическа разходка отвън Международната станция, само че задачата им беше анулирана заради липса на скафандри за двете. Нов опит е плануван за на следващия ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: