НАСА представи нов сайт, насочен към хората с интерес към

...
НАСА представи нов сайт, насочен към хората с интерес към
Коментари Харесай

Разходете се из екзопланетите с новия сайт на НАСА

НАСА показа нов уебсайт, ориентиран към хората с интерес към екзопланетите, в който всеки може да бъде " галактически екскурзиант " за колкото дълго изиска и да се разноски виртуално из повърхността на някоя от тях по метода, по който най-вероятно наподобява тази повърхнина според събраните досега данни на галактическата организация и художествената реализация на илюстратори. 

Сайтът се споделя The Exoplanet Travel Bureau и предлага взор върху планетите отвън нашата Слънчева система. Екзопланета, или извънслънчева планета, по принцип е планета, която се намира извън Слънчевата система (т. е. в орбита към друга звезда, а не Слънцето).

От 1992 година насам учените са разкрили 3730 екзопланети, за които е доказано, че са такива, отбелязва Business Insider. До момента има и още 4496 " претенденти " за екзопланети съгласно НАСА. Те се намират в 2783 завездни системи в Космоса. По-голямата част от тях, за жалост, не са пригодни да бъдат среда за живот. Те са или прекомерно горещи, или прекомерно наситени с О2, или пък радиоактивни.

Но въпреки всичко, екзопланетите остават забавни за феновете на галактическите проучвания, които се надяват някой ден човечеството да си обезпечи " авариен излаз ", намирайки друга планета, където също да може да живее. 

Сайтът на НАСА е атрактивно изработен и включва например т.нар. Галактика на ужасите (Galaxy of Horrors). Тя се състои от 6-те най-ужасяващи екзопланети, които НАСА до момента е разкрила. Сред тях са планета, която е изяждана от личната си звезда, отдалечен свят, който е на половина дневноосветена лава и на половина непрекъснат бездънен мрак, както и наследник свят, в който непрекъснато вилнеят ветрове със скорост от 8600 км/ч, издухвайки настрана остри стъклени парчета. 

Не по-малко " занимателна " е Вселената на чудовищата (Universe of Monsters), в която пък екипи на НАСА са разпознали 6 планети. Те биха били чудесни домове за съществата от кошмарите ни - да вземем за пример TRAPPIST 1b, която е съвършената планета за върколаци - има 6 цялостни Луни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР