НАСА подготвя нова мисия, която включва изпращане на сонда до

...
НАСА подготвя нова мисия, която включва изпращане на сонда до
Коментари Харесай

Всеки може да прати името си до Слънцето чрез НАСА

НАСА приготвя нова задача, която включва изпращане на сонда до Слънцето. Мисията ще има и една специфичност - галактическата организация ще добави микрочип с имената на хора, които са се записали в нейната стратегия Hot Ticket, оповестява самата организация.

Сондата се споделя Parker и това ще е първата човешка задача, която цели да се приближи оптимално до повърхността на Слънцето. Тъй като това е историческо събитие за астрономията, НАСА желае да го показа с феновете на тази просвета.

Тя е направила специален уебсайт, в който искащите да изпратят името си до Слънцето могат да се запишат. Нужни са име и имейл адрес за удостоверение. записалите се получават и алегоричен виртуален документ, който могат да си запазят за спомен. Срокът за записване е до 27-ми април т.г. Самата сонда ще отлети към Слънцето на 31-ви юли т.г.

След това тя ще прекара няколко години в орбита сред Венера и Слънцето, като ще навлиза все по-навътре в атмосферата на звездата. Така Parker ще даде най-близкият взор на човечеството върху звезда до момента. НАСА пресмята, че Parker, която ще е с приблизителните размери на дребен автомобил, ще се приближи до 6.4 млн. км. от повърхността на Слънцето - повече от 7 пъти по-близо от които и да е различен човешки уред до момента.

През това време сондата ще е подложена на рискови температури и слънчева радиация. Температурата ще доближи до близо 1377 градуса по Целзий, като сондата ще е защитавана от пълен 11.43 см. щит. Parker ще събере доста информация за Слънцето. Една от главните задания за задачата ще бъде да изучи придвижването на силата и топлината в короната на Слънцето. Слънчевият вятър също ще бъде оценен.

Очакванията на учените към Parker са големи. Мисията ще е историческа и по тази причина НАСА я споделя с допустимо най-вече хора посредством символичното пращане на имената им в космоса./ vesti.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР