НАСА планира усърдно първата си мисия до Луната с екипаж

...
НАСА планира усърдно първата си мисия до Луната с екипаж
Коментари Харесай

До Луната с Prada: Компанията ще облича астронавтите от мисията Artemis III

НАСА възнамерява старателно първата си задача до Луната с екипаж след пътуването на Apollo 17 през 1972 година и го прави със жанр. Axiom Space - компанията, която НАСА избра предходната година за основаването на скафандрите за извънземни действия (xEVAS) за задачата Artemis III през 2025 година, оповестява Engadget, разгласи, че ще си партнира с първокласната италианска марка Prada, с цел да ги създаде.

Двете компании ще работят един до друг по време на производството.

" Техническият опит на Prada в региона на суровините, индустриалните техники и новаторските дизайнерски концепции ще допринесат за усъвършенствани технологии, които ще обезпечат освен комфорта на астронавтите на лунната повърхнина, само че и по този начин нужните съображения, свързани с човешкия фактор, които липсват в досегашните скафандри ", показва основният изпълнителен шеф на Axiom Space Майкъл Суфредини.

Маркетинговият шеф на Prada Group Лоренцо Бертели от своя страна прибавя: " Това е същински празник на силата на човешкото творчество и нововъведенията за развиване на цивилизацията. "

Той отдава опциите за " авангардна " работа на компанията на десетилетията опит с нейния ветроходен тим Luna Rossa Prada.

Мисията Artemis III е неповторима освен поради петте десетилетия, минали от Apollo 17, само че и тъй като за първи път на Луната ще отидат жена и цветнокож астронавт - Кристина Кох и Виктор Глоувър. Именно наличието на Кох стимулира частично взаимната работа с дизайнера на първокласни артикули, излиза наяве още от позицията на Axiom Space.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР