НАСА отвори Международната космическа станция за туристи и големите компании

...
НАСА отвори Международната космическа станция за туристи и големите компании
Коментари Харесай

$52 милиoнa нa чoвeĸ cтpyвa пътyвaнe дo Meждyнapoднaтa ĸocмичecĸa cтaнция

НАСА отвори Международната галактическа станция за туристи и огромните компании към този момент резервират мястото си за пътешестване с по този начин наречените " частни астронавти " до лабораторията в галактическото пространство.

Тази екстра излиза близо 52 милиона $ на човек и искащите могат да платят да летят със SpaceX, незабавно щом компанията на Мъск започва частните пътувания до там, написа CNBC.

Компанията Bigelow Aerospace, която създава модули на разширяващи се галактически станции, е декларирала, че нейното дъщерно сдружение Bigelow Space Operations e платило сериозна сума на SpaceX за няколко курса до МКС. За едно пътешестване не могат да се превозят повече от четирима туристи в капсулата Crew Dragon на SpaceX.

НАСА заяви, че ще отвори МКС за " частни астронавтски задачи ". Една задача ще продължава най-вече 30 дни, като първото такова пътешестване ще бъде осъществено не по-рано от 2020 година.

SpaceX и Boeing създават капсули, които бяха финансирани от НАСА, с цел да транспортират астронавти до Международната галактическа станция.

НАСА ще закупи места в полетите до МКС с към този момент готовите капсули, само че няма безусловно да заема всички за един курс. Затова разрешава фирмите да продадат оставащите места на туристи.

Разрешението за частни пътувания на туристи до Международната галактическа станция е много необикновена смяна от страна на НАСА. Космическата организация беше забранила полетите за частни астронавти. Преди те трябваше да летят с съветски ракети и капсули, с цел да стигнат до МКС.

Позволението за полетите обаче не е безплатно. НАСА ще завоюва по 35 000 $ за един превозен екскурзиант. Тази цена включва сигурност, храна, въздух и сила.

И Boeing, и SpaceX са съвсем на финала в построяването на своите капсули. А НАСА би трябвало да сертифицира двете софтуерни транспортни средства, с цел да могат те да транспортират хора през идната година. Полетите на към този момент платилата си компания Bigelow зависят тъкмо от това узаконяване./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР