НАСА обяви в петък, че ще позволи достъп до Международната

...
НАСА обяви в петък, че ще позволи достъп до Международната
Коментари Харесай

Международната космическа станция отваря врати за туристи

НАСА разгласи в петък, че ще разреши достъп до Международната галактическа станция за маркетинг, бизнес и галактически туризъм. Решението на американската галактическа организация открива пътя за богати хора и компании да прекарват известно време на борда, в това число посредством пътувания, проведени от частни инициативи.

НАСА ще разреши на частни компании да създава в орбиталните лаборатории свои артикули или да се снимат филми и реклами.

Причината за решението е търсенето на в допълнение финансиране за плана до 2024 година да бъде изпратена на Луната първата жена и още един мъж. Правителствена комисия към този момент е обсъждала хрумвания астронавти да популяризират от орбита храни, както и апаратите за проучване повърхността на галактически тела да имат рекламни стикери сходно на спортните коли.

Президентът Доналд Тръмп изненадващо подлага на критика организацията за лунните ѝ планове и прикани да се концентрира върху нещо " доста по-голямо " като полет до Марс. Преди няколко месеца администрацията му изиска НАСА " непременно " да изпрати още веднъж човек до Луната през 2024 година

" Предвид всичките пари, които харчим, NASA не би трябвало да приказва за полет до Луната - това го направихме преди 50 години. Те би трябвало да се концентрират върху доста по-големи неща, които вършим, в това число Марс (който е част от Луната), защитата и науката! "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР