НАСА обяви старта на мисията Robotic Refueling Mission 3, в

...
НАСА обяви старта на мисията Robotic Refueling Mission 3, в
Коментари Харесай

НАСА ще изгражда в МКС станция за зареждане на космическите кораби с гориво

НАСА разгласи старта на задачата Robotic Refueling Mission 3 , в границите на която в Международната Космическа Станция ще бъде построено вместилище за криогенно гориво, както и точка за зареждане на галактическите кораби. Проектът ще усили времето на потребление на галактическите апарати и ще даде опция за извършване на задачи в дълбокия космос.

Robotic Refueling Mission 3 ще размени предходните задачи RRM и RRM2, по време на които НАСА се опита да сътвори нови технологии за предпазване, превозване и произвеждане на криогенно гориво. При RRM и RRM2 бяха основани роботи за събаряне на другите клапани и вентили на галактическите кораби, само че не се стигна до превозването на криогенни течности.



Криогенното гориво превъзхожда другите типове гориво за галактическите кораби. То основава задоволително ускоряване за превъзмогване на гравитационното притегляне на планетите и другите галактически тела. Съхранението на криогенно гориво ще сведе до най-малко горивото, което галактическите кораби би трябвало да придвижват от Земята.

Предвижда се и съхраняването на течен О2, който може доста да улесни дълготрайните галактически задачи.

В известието на НАСА не се споделя по кое време тъкмо новата роботизирана станция за зареждане на галактически кораби ще стартира да работи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР