НАСА направи забележително откритие, потвърждаващо наличието на вода на повърхността

...
НАСА направи забележително откритие, потвърждаващо наличието на вода на повърхността
Коментари Харесай

Откриха вода и на светлата част на Луната

НАСА направи удивително изобретение, потвърждаващо съществуването на вода на повърхността на Луната в региона, който е изложен на слънчева светлина. Преди това беше известно, че водата участва като лед в тъмната част на Луната и това е част от повода, заради която идната задача до Луната е до лунния южен полюс, където се счита, че ледът може да участва прикрит в кратери, които в никакъв случай не са изложени на директна слънчева светлина.

Това не е напълно изненадващо изобретение, тъй като учените и откривателите на НАСА по-рано са разкрили индикации, че водата евентуално участва и на слънчевата страна на Луната. Новото е потвърждението под формата на съответни данни от наблюдения от Стратосферната обсерватория за инфрачервена астрономия на НАСА (SOFIA), които извеждат молекули вода в кратера на Клавиус, в южното полукълбо на Луната.

Както може да се чака, лунната вода не е в обилие. НАСА споделя, че са съумели да открият сред 100 и 412 елементи на милион в повърхност, обхващаща пространствен метър почва, което е към еквивалента на общоприета бутилка вода. НАСА показва, че “ пустинята Сахара има 100 пъти повече вода „ по отношение на това, което SOFIA съумя да открие на светлата част на Луната.

Въпреки това фактът, че водата е в положение да оцелее непокътната в релативно суровите условия на изложената на слънце лунна повърхнина, е завладяващ и ще заслужава в допълнение изследване. Учените желаят да схванат по какъв начин водата се е появила там и по какъв начин съумява в действителност да се натрупва. Те ще проучат също и опцията за евентуалното й бъдещо потребление от хора, установяващи по-постоянно наличие на лунната повърхнина посредством бъдещи задачи. SOFIA в този момент преглежда разнообразни кратери и осветени от слънцето области за други водни залежи.

Това несъмнено е удивително изобретение, което евентуално ще се окаже неразделна част от бъдещето на човешкото проучване на дълбокия космос. Част от тези дълготрайни цели включват основаването на научна база за интервенции на Луната, от която учените могат да организират проучвания и в последна сметка да доближат по-далечни дестинации, в това число Марс.

Използването на запаси на място, в това число вода, би могло да направи всичко това доста по-бързо и без да изисква доста по-сложни заобикалящи решения, защото образува основата освен за оцеляването на индивида, само че и за главните запаси за спомагателни задачи от Луната, в това число ракетно гориво.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР