НАСА изтегли по-рано първото изцяло женско излизане в открития космос

...
НАСА изтегли по-рано първото изцяло женско излизане в открития космос
Коментари Харесай

НАСА изтегли по-рано планираното излизане на жени в Космоса

НАСА изтегли по-рано първото напълно женско излизане в открития космос поради щета в системата за електрозахранване на Международната галактическа станция.


Астронавтките Кристина Кох и Джесика Меир ще излязат отвън орбитиращата станция в четвъртък или петък, с цел да се оправят с казуса, вместо идващия понеделник, както беше планувано. За първи път в над половинвековната история на излизания в открития космос в " разходката " ще вземат участие единствено дами.

От НАСА оповестяват, че смяната се е наложила поради развалило се през уикенда основно зарядно устройство. Двете дами ще заменят разваления съставен елемент, вместо да конфигурират нови акумулатори, което беше тяхната първична задача.

Миналата седмица астронавтите реализираха първите две от пет планувани излизания за замяна на остарели акумулатори, съставляващи слънчевата енергийна мрежа на станцията. Останалите излизания, в началото планувани за тази и идната седмица, ще се забавят с няколко седмици, с цел да могат инженерите да открият за какво зарядното устройство се е развалило - за повторно тази година.

НАСА в началото планираше напълно женското излизане в открития космос да се състои напролет, само че се наложи да го анулира поради дефицит на подобаващи по мярка скафандри, напомня Асошиейтед прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР