НАСА е разработила подводен космически робот (BRUIE) за изследвания под

...
НАСА е разработила подводен космически робот (BRUIE) за изследвания под
Коментари Харесай

НАСА тества робот за търсене на живот в океаните на други планети

НАСА е създала подводен галактически робот (BRUIE) за проучвания под лед и възнамерява да го тества в Антарктида за следващо изпращане на други планети за търсене на живот в техните океани, се споделя в прессъобщение на организацията.
Роботът е с дължина един метър и е оборудван с две колела. Той може да прави фотоси и да събира данни за областите на прикосновение на леда с вода. Основното му преимущество е устойчивостта против подводни течения.
Той ще бъде тестван идващия месец в Научно-изследователската антарктическа станция на Австралия " Кейси ", а по-късно ще бъде насочен към търсене на живот в океаните на други планети.
Според учените, в Слънчевата система има спътници (например спътникът на Юпитер - Европа и на Сатурн - Енцелад), покрити от океаните под ледени повърхности с дебелина 10-19 километра.
Кевин Ханд, водещ експерт в Лабораторията за реактивни мотори на НАСА, съобщи, че химическият състав на леда е допустимо да подхранва живота вътре в океаните.
Той добави още, че на Земята ледът, покриващ полярните океани, играе сходна роля, което ги прави съвършен тестови терен за проучвателен робот.
За 2025 година е планувана задача за проучване на спътника на Юпитер, Европа, което ще сложи основата за следващо търсене на живот под леда му, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР